Dinu Malacopol

dinu-malacopolDin anul 2008 Dinu ocupă funcția de Director General al companiei Digital Cable System SA. Traseul său profesional a inclus funcții de conducere în companii precum UPC Romania, Astral Telecom, Cable Vision Romania, Romtelecom dar și peste hotare, în Canada, în cadrul companiei Bell Nexxia. Experienta guvernamentala constituie un alt punct de referință al carierei sale, ocupând funcția de Secretar de Stat în cadrul Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale în intervalul 2001-2002. De-a lungul anilor responsabilitățile sale au crescut și au condus la dezvoltarea unor relații puternice și de lungă durată cu clienții și partenerii cheie. Urmărind un traseu profesional de 28 de ani în domeniul telecomunicațiilor și al tehnologiei informației, Dinu Malacopol a înglobat și a dezvoltat cunoștințe și abilități de management general, strategii de marketing, management de proiect, pozitionare strategica de piata precum și implementarea de strategii de schimbare operaționala centrate pe client, în domeniile cheie ale activitații sale, susținând și contribuind astfel la dezvoltarea companiilor pentru care a lucrat ca jucatori principali în piața lor. La baza activității sale profesionale stă o pregătire educațională de valoare: Universitatea Politehnică din București, un MBA în domeniul marketingului cu Universitatea din Ottawa, completate de diverse training-uri în România, Statele Unite și Canada.

 

Anca Georgescu Aladgem

Director Executiv Resurse Umane România (pentru operaţiunile fixe şi mobile, Romtelecom şi COSMOTE România).

anca-georgescuÎn acest rol, dna. Georgescu-Aladgem este responsabilă de coordonarea tuturor activităţilor şi iniţiativelor în domeniul resurselor umane ale celor două organizaţii.

Dna. Anca Georgescu-Aladgem s-a alăturat echipei Romtelecom în anul 2007, ca Director Executiv de Resurse Umane. A condus unele dintre cele mai ample procese de schimbare organizaţională, punând accent pe echilibrul dintre o utilizare eficientă a resurselor şi performanţă, pe de o parte, şi construirea unui climat organizaţional sănătos, pe de altă parte.

Anterior, dna. Anca Georgescu a lucrat pentru Coca-Cola HBC, în Grecia, Polonia şi România. În România, ultima poziţie din CCHBC a fost cea de country manager resurse umane pentru operaţiunile locale. Din 2002 până în 2004, a fost country manager al Coca-Cola HBC Polonia, iar în perioada 2004-2007 a fost şef al procesului de afaceri pentru resurse umane al corporaţiei, în cadrul Coca-Cola HBC Group din Grecia.

 

Gabriel Matauan

Organisational And HR  National Manager Lafarge

gabriel-matauanGabriel este Organisational And HR  National Manager Lafarge. Este absolvent al Facultatii de Comert a ASE si doctor in sociologie al Universitatii Bucuresti. A urmat programe pentru executivi la INSEAD, Japan Productivity Center, Durham University Business School, Lafarge University. Si-a inceput cariera in industrie, continuand in cercetare si, pentru o scurta perioada, in administratia publica. Intre 1990 si 2000 a condus Institutul Roman de Management (IROMA) si Fundatia Internationala de Management (FIMAN), ambele institutii fiind centrate pe dezvoltarea resurselor umane si a competentelor manageriale. Din 2000 a revenit in industrie, la Lafarge, servind succesiv ca Training Manager Europa Centrala, HR Director Agregate&Betoane si, din 2004, HR&Public Affairs Director pentru toate operatiunile Lafarge din Romania si Moldova (2.000 angajati, circa 40 situri industriale). In paralel isi continua activitatea universitara, fiind Conferentiar al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii Bucuresti.

 

Florin Ioan Petean

Director Executiv Centrul de Dezvoltare Manageriala

florin-peteanCred in puterea pe care fiecare dintre noi o avem. In a face lumea în care trăim una mai buna, începand cu noi înșine. Oamenii cu care lucrez, din CDM sau alte organizații mă ajută sa evoluez nu doar ca profesionist ci si ca si persoana. Simt ca aceasta profesie mă ajuta sa mă cunosc mai bine, sa-i respect pe ceilalti si pe mine insumi. Si sa fiu un tata mai bun – sunt mandru cu cei doi baieti ai mei, de 23 si 20 ani – si un sot mai bun. Lucrez în CDM din 1994. Sunt Consultant senior, iar din 1997 sunt director executiv. Am absolvit Automatizari si Calculatoare în 1990. O mare oportunitate pentru viata si cariera mea este colaborarea cu Roffey Park Management Institute, Marea Britanie. În 1994 am încheiat un program intensiv de 8 saptamani de “Train the Trainers” iar apoi, ca urmare a unui proces de doi ani de studiu prin metoda Self-Managed Learning am obtinut “Diploma in Management Development” în 1997. Partea de cunostinte si conceptualizare am întarit-o predând, în paralel cu munca de consultant, ca lector asociat, Management Comparat, Management Strategic si Marketing pentru doua universitati, intre 1993 si 1997. Am scris articole si materiale pentru ziare si reviste si am contribuit la scrierea a 4 carti de specialitate. Caut mereu perspective noi – prin lectura, prin programe de instruire (Crown Agents, UK, Chartered Institute of Marketing, UK, Gruppo Soges), prin discuțiile cu colegii mei si alți profesioniști in cadrul unor asociații sau forumuri profesionale si prin participarea ca speaker sau participant în diferite conferințe.

logo-banner